Over

Ik ben Debby van Schuppen (1974). Ik ben moeder én stiefmoeder van vier tieners en woon met man, kinderen en huisdieren in hartje Amsterdam. In mijn Praktijk aan de Dijk in het rustige Amsterdam Noord werk ik als haptotherapeut en coach.

Na het afronden van de Vrije School en de Havo, studeerde ik in 1999 af aan de Academie voor Journalistiek & Voorlichting. In 2005 besloot ik voor mezelf te beginnen als interim communicatie adviseur, gespecialiseerd in verandertrajecten. Het zelfstandige leven past goed bij mij.

NLP
In de jaren die volgden, bleef ik interesse houden in persoonsgerichte ontwikkeling, gezonde voeding en vitaliteit in het algemeen. Daarom ben ik begin 2013 begonnen met mezelf verder te scholen in persoonsgerichte ontwikkeling en begeleiding. In september 2015 rondde ik mijn opleiding NLP Master Coach af aan de Academie voor Psychotherapie (NLP Meesterschap). Degelijk geschoold en met een schat aan ervaring heb ik me begin 2017 als NLP coach gevestigd in een groepspraktijk in Amsterdam Noord: Praktijk op de Dijk.

Haptonomie
Als NLP coach kun je prachtige resultaten bereiken. Maar soms ontbreekt het lichaamswerk. Gespannen nekspieren, hoofdpijn of rommelende darmen worden vaak met een paracetamolletje het zwijgen opgelegd. Veel lichamelijke klachten en stressgerelateerde symptomen komen voort uit een disbalans tussen denken en voelen. Een oude wens kwam eindelijk in vervulling toen ik in 2015 alsnog begon met het basisjaar Haptonomie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Ons lijf vertelt ons haarfijn datgene waar verbale en cognitieve antwoorden verstillen.

Inmiddels heb ik in 2017 de Medische Basisopleiding afgerond bij Synergos in Amersfoort en ben ik in de zomer van 2020 afgestudeerd. Al sinds 2018 zie ik cliënten in mijn praktijk die kennis willen maken met haptotherapie of haptonomie. In het laatste praktijkjaar van de opleiding heb ik mijn praktijk verder uitgebouwd. Ik begeleid cliënten met een breed scala van klachten en werk samen met overige hulpverleners in en buiten Amsterdam zoals psychologen, huisartsen en psychiaters.

De weg die ik tot dusver heb afgelegd, zowel zakelijk als privé, heeft me veel gebracht. De beweging die is ontstaan door mezelf verder te ontwikkelen, heeft een mooie balans opgeleverd in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het heeft ook gezorgd voor evenwicht tussen mijn eigen zakelijke ambities en mijn gevoel om met dingen bezig te willen zijn die er in mijn ogen werkelijk toe doen. Als je enkele ervaringen leest, dan bevestigt dat mijn wens om dingen te doen die ertoe doen.

Als mens ben ik sensitief: soms scherp en soms zacht. Ik ben snel in staat om te achterhalen waar uitdagingen liggen en een spiegel voor te houden. Zowel in mijn praktijk als haptotherapeut als in mijn werk als coach. Wil je kennismaken en ontdekken wat ik voor jou kan betekenen? Mail of bel me en we maken een afspraak voor een intakegesprek.