Praktisch

Overweeg je haptotherapie maar wil je eerst kennismaken? Plan dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Natuurlijk is dit vrijblijvend.


Wil je direct beginnen met de haptotherapie, maak dan een afspraak voor een intakegesprek. Een intakegesprek duurt ongeveer 60 minuten. Aan de hand van je hulpvraag kijken we of haptotherapie past.

Tarieven

Kennismakingsgesprek (30 min)

Intakegesprek (60 min)

Behandeling haptotherapie (45/50 min)

Coaching (60 min)

gratis

€ 80,- (btw vrijgesteld)

€ 80,- (btw vrijgesteld)

€ 85,- (excl. btw)

Voor studenten en minima heb ik in overleg aangepaste tarieven.

Na afloop van de behandeling krijg je de factuur per mail. Deze kun je binnen 30 dagen via Ideal betalen. Daarmee voorkom je een betalingsherinnering. Bij de tweede herinnering verhoog ik het bedrag met €15 administratiekosten. Heb je problemen waardoor je de facturen niet op tijd kunt betalen? Bespreek dit dan op tijd met mij.

Vergoedingen

Haptotherapie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering, afhankelijk van de aanvullende verzekering die je kiest. De vergoeding gaat niet van het verplichte of vrijwillige eigen risico. Kijk op de website van de NFG voor een overzicht van zorgverzekeraars en hun vergoedingen of neem contact op met je zorgverzekeraar. Coachingssessies op haptonomische basis worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Werkgevers kunnen bijdragen in de kosten van haptotherapie. Meestal gaat het om budgetten in het kader van verzuimpreventie, stress-management of een re-integratietraject. Informeer bij de HR-afdeling of bespreek het met je leidinggevende.

Zelfstandig ondernemers kunnen haptotherapie, net als coaching, als bedrijfskosten opvoeren.

Afspraken

Je kunt een afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos verzetten of afzeggen. Als je afzegt binnen 24 uur voor de afspraak, breng ik een deel van de kosten in rekening. Kom je niet op de afspraak zonder af te melden, dan breng ik het hele bedrag in rekening. Helaas komt hij daardoor ook niet in aanmerking voor declaratie bij je zorgverzekering.

Wil je een afspraak verzetten? Stuur me tenminste 24 uur van te voren een mail. Of stuur een berichtje op het nummer 06-21521833.

Kwaliteit

Ik ben NFG-haptotherapeut en lid van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Ik ben onderdeel van de Vakgroep Psychosociale en Maatschappelijke Dienstverlening. Mijn registratienummer is 9105.

Ook ben ik aangesloten als Registertherapeut bij de koepelorganisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Mijn licentienummer is 200697R.

Behandelovereenkomst

Samen met de rekening voor de eerste afspraak, ontvang je een link met de behandelovereenkomst. Deze kun je getekend meenemen bij de volgende afspraak of digitaal tekenen.

Privacy

Voor de behandelingen leg ik een digitaal cliëntdossier aan. Alleen ik heb toegang tot mijn praktijksoftware die ik gebruik. Toegang is ten eerste beveiligd door een wachtwoord. Ten tweede door tweestapsverificatie. Vertrouwelijkheid en geheimhouding is voor mij enorm belangrijk. Vooral ook omdat het gaat om persoonlijke gegevens. In mijn privacy verklaring lees je daarom hoe ik dat doe.

In mijn praktijk hanteer ik de beroepscode voor GZ-haptotherapeuten. Ook voldoet de praktijk aan de richtlijnen van de Beroepscode van de NFG.

Blijven leren

Als therapeut wil ik blijven leren. Daarom volg ik nascholing en doe ik aan intervisie. Hiervoor kan ik een casus anoniem, dus ‘zonder persoonsgegevens’ (zie hiervoor het privacybeleid), inbrengen in:

  • Intervisie – dit is overleg met collega-haptotherapeuten.
  • Supervisie – individueel overleg met gediplomeerde (hapto)therapeuten.

Ik ben gebonden aan mijn beroepsgeheim. Dit geldt ook voor eventuele andere betrokken hulpverleners/begeleiders.

Vragen of klachten?

Heb je vragen over je behandeling? Of over mijn werk als therapeut of coach? Kaart ze dan eerst bij me aan. Ook als je op welke manier dan ook niet tevreden bent. Ik ga graag hierover met je in gesprek.

Ben je vervolgens na dit gesprek nog niet tevreden? Of komen we er samen niet uit? Dan kun je contact opnemen met de klachtenfunctionaris van mijn beroepsvereniging. Het klachtenrecht is geregeld in de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg. Dit loopt via mijn beroepsvereniging NFG. Lees hier meer over klachtenprocedure.